Balkan Community Gaming
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Balkan Community Gaming!!Server u izradi!!!
 
Početna stranicaPretraľnikRegistracijaLogin

 

 Osnovna Pravila Servera+Definisanje RolePlay Pravila

Go down 
Autor/icaPoruka
Admin
Admin
Admin

Broj postova : 30
Join date : 04.06.2011
Age : 21

Osnovna Pravila Servera+Definisanje RolePlay Pravila Empty
PostajNaslov: Osnovna Pravila Servera+Definisanje RolePlay Pravila   Osnovna Pravila Servera+Definisanje RolePlay Pravila Emptyned lip 05, 2011 3:45 pm

MG - MetaGaming

MG je mešanje IC i OOC informacija (chata).
Primeri:

Pisanje stvari iz realnog života u IC (local) chat.
Pisanje stvari vezanih za Vašeg lika u OOC chat. (npr. /b Dobar dan, ja sam Petar Petrovic - to je MG!)
Dođete do igrača i u IC chatu ga nazovete imenom koje vidite iznad njegove glave. To je MG, jer se niste upoznali sa tim igračem i ne možete mu znati ime jer ono u RL ne piše iznad glave.


Kazne:

Usmena opomena
Jail 5 minuta + kick
Jail 20 minuta + warn




PG - PowerGaming

PG je prisiljavanje drugog igrača na radnju koju on ne želi (/me komandom) ili radnja koja se ne može izvrsti u RL ili u tom trenutku.

Primeri:

Pogodi vas metak iz oružja, a vi nastavite da se krećete kao da se ništa nije dogodilo. Za ovo se preporučuje da koristite animaciju /crack i pozovete hitnu pomoć kako ne bi bio PowerGaming.
Netko vas je oteo, vi trazite pomoc na /f ili ostale chatove - To nije moguće u RL.
Kazne:

Jail 5 minuta + usmena opomena
Jail 10 minuta + kick
Jail 30 minuta + warn



DM - DeathMatch

DM je ubijanje ljudi (civila) bez RolePlay razloga. DM pravilo kod nas važi samo ako su ubistva u blizini važnijih mesta poput spawna, burga, PD-a, itd.

Primeri:
Dođete kod PD-a i počnete da pucate sve oko sebe.


Kazne:

Jail 15 minuta + usmena opomena
Jail 30 minuta + warn
Area51 60 minuta + warn




DB - Drive By

DB je pucanje i ubijanje iz vozila. Na serveru nije dozvoljeno pucanje sa mesta vozača, gaženje i ubijanje elisom helihoptera. Svi ostali oblici DB-a su dozvoljeni.

Primeri:
-



Kazne:
Jail 15 minuta + usmena opomena
Jail 30 minuta + warn
Area51 60 minuta + warn




RK - RevengeKill

RK je ubistvo iz osvete.
Primeri:

Neko vas ubije, a vi zapamtite šta mu piše na glavi (ime) i pronađete ga i ubijete. Dakle, RK nije dozvoljen. Vreme koje treba da prođe za tako nešto je najmanje 30 minuta. Sve posle 30 minuta se ne smatra RK-om.


Kazne:

Jail 15 minuta + usmena opomena
Jail 30 minuta + kick
Area51 60 minuta + warn





SK - SpawnKill

To je ubistvo igrača na njegovom spawnu


Primeri:

Dođete na spawn i čekate igrače. Kako se ko spawna, tako ih konstantno ubijate i time im onemogućavate normalnu igru. Ovo je strogo zabranjeno!

Kazne:
Jail 15 minuta + usmena opomena
Jail 30 minuta + kick
Area51 60 minuta + warn





BH - BunnyHop

BH je skakanje za vreme trčanja ili skakanje biciklom.


Primeri:

Juri vas policija a vi konstantno skačete kako biste se brže kretali


Kazne:

Jail 5 minuta + usmena opomena
Jail 15 minuta + kick
Jail 30 minuta + kick




GFA - Gun From Ass

GFA je potezanje oružja bez upotrebe /me i /do komande.


Primeri:

Nemate oružje u rukama. Neko vas napada, a vi skrolate mišem i prebacujete na neko oružje. Ovo je zabranjeno. Upotrebite nešto slično ovome: /me podiže majicu i vadi Eagle iz pantalona.
Naravno, ne možete AK-47 staviti ispod majice


Kazne:

Jail 15 minuta + usmena opomena
Jail 30 minuta + kick
Jail 60 minuta + warn


Osnovna pravila servera


Jezik - U IC chatovima su dozvoljeni ex-Yu jezici i engleski jezik. Administratori zadržavaju pravo da vas kazne ako koristite druge jezike.
SPAM - Višestruko namerno ponavljanje iste reči/rečenice/komande može dovesti to utišavanja sa svih chatova, a ukoliko se i posle toga nastavi SPAM, admin ima pravo da izrekne kaznu po svojoj proceni (kick/ban).
AFK - Zabranjeno je biti AFK u igri duže od 5 minuta. Administratori imaju pravo da vas stave u zatvor (5-15 minuta) i izbace vas sa servera.
Oglasi - Svi oglasi moraju počinjati velikim slovom. Nije dozvoljeno objaviti oglas ako nemate mobilni telefon i SIM karticu. U tekstu oglasa nije dozvoljeno spominjati ilegalne stvari kao što su imena mafija/bandi ili reči poput "reket", "droga", "materijali", "oružje". Vi možete prodavati drogu, oružje ili bilo šta slično, ali to morate napisati u zavijenoj formi. (npr. Droga - Brašno,Šećer | Oružje - igračke)
Reklamiranje - Reklamiranje drugih foruma, stranica, servera ili bilo čega sličnog je strogo zabranjeno i dovodi do trajnog isključenja sa servera (ban).
Pod reklamiranje takođe spada i bilo kakvo spominjanje drugih game servera i kažnjava se!

Pljačke, prevare - Pljačkanje civila čiji je nivo manji od 3 je zabranjeno.
Pljačke su dozvoljene u maksimalnom iznosu od $5000, a sav novac uzet preko te cifre će biti vraćem opljačkanom, a pljačkaš(i) će biti kažnjen(i). Ovo pravilo ne važi kod OTMICA članova PD/FBI/SWAT ili gradonačelnika. Maksimalan iznos za 'otkup' kod otmica je $50000.
Prevare su dozvoljene u maksimalnom iznosu od $5000 i to samo ako su RolePlay. (npr. nađete se sa nekim da mu prodate drogu, uzmete pare od njega i ubijete ga).

Ubijanje - Pucanje civila čiji je nivo manji od 5 na mafije ili PD/FBI/SWAT je zabranjeno. Ubijanje pred svedocima se smatra DM-om i može dovesti do kazne administratora (Ubijanje pred svedocima jednostavno nije realno). Pucanje na civile, bez obzira na njihov nivo, te pucanje na spawnu, ispred policije, banke i burga kažnjava se sa NAJMANJE 120 minuta zatvora.
Cheatovi - Upotreba cheatova u bilo koje svrhe je najstrože zabranjena. Uz to, zabranjena je upotreba modifikacija koje vam daju nepoštenu prednost nad drugim igračima (npr. superman mod).
Vaš nalog - Za svoj nalog ste odgovorni isključivo vi. Nije dozvoljeno podeliti svoju lozinku sa drugim igračem niti registracija više naloga u bilo kakve svrhe i sa bilo kakvim ciljem. CroBosnian Tim neće tražiti vašu lozinku niti je dati trećem licu!
Vređanje - Rasizam, nacionalizam, diskriminacija po bilo kom osnovu, razgovor o politici, te uvrede na račun drugih igrača će se najstrože kažnjavati!!!
Pretnje - IC pretnje su dozvoljene.
Pretnje u realnom životu putem igre (npr. "doći ću ti pred vrata i istući ću te") su strogo zabranjene!
Pretnje tužbom na forumu za neki prekršaj su takođe zabranjene. Ukoliko želite nekoga da tužite, dođite na forum i to uradite, ne morate to nikome u igri da kažete.

Iskorišćavanje grešaka - Korišćenje grešaka (bugova) u skripti u bilo kakve svrhe je najstrože zabranjeno! Ako pronađete bilo kakvu grešku prijavite je na forumu i takođe administratorima na /report.
Eventi - Eventi su u potpunosti OOC događaj. Njihovo ometanje na bilo koji način može dovesti do kazne po proceni administratora.
Ometanje Administratora/Gamemastera - Ako vidite igrača sa imenom u boji, to znači da je to administrator ili gamemaster koji je na dužnosti. Zabranjeno je pucati u njih, udarati ili na bilo koji način ometati.


OVA PRAVILA STUPAJU NA SNAGU OD TRENUTKA OBJAVE I SVAKO NEPOŠTOVANJE ISTIH MOŽE DOVESTI DO KAZNE!

OVO NISU KONAČNA PRAVILA I BIĆE POVREMENO DOPUNJENA/IZMENJENA!


Pravila definisao i sastavio: Admin
[Vrh] Go down
https://bc-gaming.serbianforum.info
 
Osnovna Pravila Servera+Definisanje RolePlay Pravila
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Balkan Community Gaming :: CroBosnian/RPG Server :: Pravila Servera-
Forum(o)Bir: